_

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Umman Kraliyet Hava Kuvvetleri İlk Seri NH90'larına Kavuştu




NHIndustries, ilk seri olan iki adetlik NH90 tipi helikopteri Umman Kraliyet Hava Kuvvetlerin'e teslim ettiğini açıkladı.

Helikopterlerin teslimatı, 23 Haziran günü, Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Musana üssünde, iki ay süren çeşitli operasyonel şartlarda deneme ve değerlendirmelerin ardından gerçekleştirildi.

Orta Doğu bölgesine ilk defa satılan NH90'ların ikinci seri teslimatı ise Temmuz ayında, onay işlemlerinin ardından gerçekleştirilecek.

Helikopterler, ilk defa NH90 helikopterlerine ait özel bakım araçlarını işletecek olan NHI Şirketi/RAFO(Kraliyet Hava Kuvvetleri) bakım takımının entegre ettiği GLIMS (Ground Logistic Information Management System/Yer Lojistik Bilgi Yönetimi Sistemi) ile desteklenecek.

Umman Kraliyet Hava Kuvvetleri, şu an kullandığı eskimiş AB205A/206/212/214 modellerini yenilemek amacıyla şimdiye kadar 20 adet NH90 tipi helikopteri sipariş etti.

Umman Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin sipariş ettiği NH90 TTH'ler, bu şirketin ürettiği serilerin içindeki çok yönlü ve en gelişmiş model olma özelliğine sahip. Helikopterler, özel kişilerin ulaşımı ve asker taşımacılığından, arama kurtarma görevlerinde kullanmaya kadar geniş bir kullanım alanına sahip.

Yeni nesil NH90 helikopterleri; sağlam gövde yapısı, idare kontrol merkezine sahip üstün uçuş özellikleri, iki adet güçlü motoru ve entegre edilmiş görev yazılımı gibi özelliklerle müşterilerinin beğenisini kazanmaya çalışıyor.

Ek olarak, NHIndustries ve yardımcı firmaları, pilotların eğitimi ve helikopterlerin en üst seviyede kullanımı konusunda gerekli desteği sağlamayı garanti etmekte.

Orta Doğu'ya Umman'ın öncülüğünde giriş yapan helikopterlerin bölgedeki diğer ülkelerin de dikkatini celbedeceği tahmin ediliyor.

NH90 helikopterleri, şimdiye kadar, Avrupa'daki en başarılı helikopter pragramı olarak kabul görüyor. Bu zamana kadar 14 ülkeye ait 19 askeri kuvvet için 529 firma teklif sundu. Bu ülkeler şunlar: Fransa, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Norveç, Yunanistan, İspanya ve Belçika, Avustralya, Umman ve Yeni Zelanda. Şu an, dünya üzerinde, toplam 49 helikopter kullanılmakta.

Kaynak: defencetalk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder