_

4 Temmuz 2010 Pazar

Fin Donanma Botlarına Saab Eli Değecek




Savunma ve güvenlik şirketi devlerinden Saab, Fin donanmasına ait dört adet Rauma sınıfı güdümlü botların muharebe ve atış kontrol sistemlerini modernize edecek. Endüstriyel işbirliğinin de yer aldığı sözleşmenin maliyeti yaklaşık olarak 28 milyon dolar.

Yapılan sözleşmeyi şirketin savunma ve güvenlik birimi şefi Gunilla Fransson, "Bu teklifle hem köklü firmamızın etki alanını genişletmiş hem de Finlandiya Donanması ile olan uzun süreli işbirliğimizi tekrar ortaya koymuş olurken, öte yandan atış kontrol sisteminin entegre edilmesi ve geliştirilmesi konusunda da aynı oranda tecrübemizi artırma fırsatını yakalamış bulunuyoruz." diyerek değerlendirdi.

Rauma sınıfı güdümlü botlar 1990'lı yılların başında Fin donanmasına teslim edilmeye başlandı ve şimdi Patria Aviation'un alt yükleyicisi olarak Saab şirketi tarafından orta dönem (yarı ömür) modernizasyonu geçirecek. Modernizsayon kapsamında, botların eski muharebe ve atış kontrol sistemleri, dördüncü nesil "9LV Mk4" bahrî komuta kontrol sistemi ile değiştirilecek.

Sözleşme kapsamında çalışmalar Ağustos ayında başlayacak ve ilk botun teslimatı 2012 yılnın Kasım ayında yapılacak. Kalan üç botun teslimatı ise 2013 yılına kadar tamamlancak ve botlar 2014 yılında göreve hazır konumda olacak.

Kaynak: defencetalk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder