_

10 Temmuz 2010 Cumartesi

İngiltere'den 189 Milyon Pound'luk Afganistan Harcaması




İngiliz hükümeti, Maliye Bakanlığı bütçesinden 189 milyon poundluk bir bütçeyi Afganistan'daki askerî harcamaları için ayırdı. Konuyla ilgili açıklama Bölgeden Sorumlu Savunma Sekreteri Dr. Liam Fox'tan geldi.

Yapılacak olan harcamalar gözetleme, muhabere (iletişim) ve lojistik gibi bir dizi askerî üs koruma ekipmanlarının sağlanmasına yönelik olacak.

Böylece Hentral'in merkezinde görev yapan İngiliz askerî kuvvetlerine ait üslerin sayılarında artış yaşanacak. Ayrıca hükümete göre bölgedeki etkinliği kuvvetlenen askerî gücün Afganistan Güvenlik Kuvvetleri'ne desteği de artarak devam edecek.

Ayrıca İngiliz askerlerinin bölgede maruz kaldıkları bombalı tuzaklardan oldukça çekinen ve bu konu üzerine kafa yoran İngiliz hükümeti, paranın bir kısmını da bu alanda kullanacak ve uzman bomba imha ekiplerinin sayısını artıracak. Sekreterin yaptığı açıklamalar, İngiliz hükümetinin konuya bakışını açıkça ortaya koyuyor:

"Orada gerçek bir mücadele yaşanıyor; tehdit unsurları hiç durmuyor ve tepkimizi dikkate almıyor. Şundan eminim ki askerî güçlerimiz, tehdit unsurlarını bertaraf edebilecek her türlü imkâna sahiptirler. Yaptığım ziyaretlerde gördüm ki bölgedeki güçler, ülkemizin de desteğiyle Afganistan'da harika iş çıkartıyorlar."

Fox ayrıca; Afgan kuvvetlerinin, bölgenin kontrolünü eline geçirmesi durumunda, kendi askerlerini bölgeden çekeceğini belirtti.

Kaynak: Defencetalk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder