_

16 Temmuz 2010 Cuma

İsrail 3 Adet C 130J Hercules Alıyor




Pentagon, Lockheed Martin üretimi 3 adet C 130J Hercules tipi nakliye uçaklarının satışını onayladı. Onay, satılacak olan ilk uçak ve altyapı desteği için verilirken, ayrıca iki adet ilave nakliye uçağı için ek seçenekleri de kapsamakta. İsrail'in satın alacağı C130'lar, devlete ait özel sistemleri barındıran modernizasyona tabi tutulduklarından, normal değerlerinin çok üstünde ve standart C130J'lerden çok daha üstün özelliklere sahip olacak. İsrail, sahip olduğu hava araçlarının tamamını kendi üretimi olan özgün haberleşme ve savunma sistemleriyle donatma konusunda oldukça titiz davranıyor. Hatta F-35 serisi savaş uçaklarını, tasarımlarının çeşitli geliştirmelere mani olması nedeniyle, almamıştı.

İsrail, istediği tipte ilk C130J Hercules tipi nakliye uçağını 2013 yılında teslim alacak. Sahip olduğu nakliye uçaklarını C130 serileriyle yenilemeyi planlayan İsrail, toplam 1.9 milyar dolar tutacak olan dokuz uçak alacak.

C130J Hercules'ü şu an kullanan veya sipariş eden ülkeler şunlar: Avustralya, Kanada, Danimarka, Hindistan, Irak, İtalya, Norveç, Umman, Katar, İngiltere, Tunus ve ABD.

Kaynak: Defense-update.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder