_

22 Haziran 2009 Pazartesi

Yunanistan Eğitim Uçağı Alımını Erteliyor Mu?

Paris Air Show 2009’da küresel ekonomik krizden etkilendiğini hissettiren Yunanistan’nın, ileri jet eğitim uçağı tedarik edilmesine yönelik firmalardan teklif alma sürecini 2010 yılının ikinci yarısına bırakabileceği haberi kulislere bomba gibi düştü.

Hâlen ileri eğitim uçağı olarak yaklaşık 40 adet Rockwell T-2 Buckeye kullanan Yunanistan, bu uçakların faydalı kullanım ömürlerinin dolması ve modern savaş uçaklarına geçiş eğitimindeki performanslarının, ihtiyaçlarını karşılamaması üzerine birkaç yıl önce ileri jet eğitim uçağı alımına yönelik çalışmalara başlamıştı. Söz konusu ertelemenin gerçekleşmemesi halinde Aero Vodochody’nin L-159BAT ...haberin devamı


Kaynak: http://www.milscint.com/haberdetay.asp?haberid=1227&hid=3

1 yorum:

  1. Yunanistan, zamanında bir savunma sanayii sektörü kurup, geliştirememenin zararlarını çekiyor. Kıbrıs Barış Harekatı'nda ABD'den ambargo yemeseydik biz de aynı durumda olabilirdik. Fakat ambargo bir nevi sıçrama tahtası görevi üstlenerek ASELSAN, ROKETSAN vb. yerli firmaların kurulmasını sağladı. Yunanistan askeri malzemelerini %100 dışarıdan tedarik etmeye devam ederse daha çok sıkıntı çekecektir.

    YanıtlaSil