_

25 Haziran 2009 Perşembe

Kuzey Kore'nin Muhtemel Füze Denemesine Dair Bir Rapor

SEUL: Çarşamba günü hazırlanan bir rapora göre Kuzey Kore doğu kıyısındaki gemilere kapattığı bir bölgede kısa menzilli füze denemesi yapacak.

Hükümet kaynaklı Yonhap haber ajansı, komünist bölgenin Scud füzelerini veya karadan gemiye menzilli füzelerini muhtemelen Japon Deniz’inde ateşleyeceğini söyledi.

Japon Sahil Güvenliği ,Kuzey Kore'nin, denemelerin süreceği 16 gün boyunca bölgeden uzak durmaları konusunda Japon gemilerini uyardığını belirtti.

Bildiriye göre gemiler 110 ila 450 kilometreyi kapsayan geniş bir alana giremeyecek.

Scud füzeleri 500 km'den fazla, karadan denize fırlatılan füzeler de 160 km'lik bir menzile sahip.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Yunanistan Eğitim Uçağı Alımını Erteliyor Mu?

Paris Air Show 2009’da küresel ekonomik krizden etkilendiğini hissettiren Yunanistan’nın, ileri jet eğitim uçağı tedarik edilmesine yönelik firmalardan teklif alma sürecini 2010 yılının ikinci yarısına bırakabileceği haberi kulislere bomba gibi düştü.

Hâlen ileri eğitim uçağı olarak yaklaşık 40 adet Rockwell T-2 Buckeye kullanan Yunanistan, bu uçakların faydalı kullanım ömürlerinin dolması ve modern savaş uçaklarına geçiş eğitimindeki performanslarının, ihtiyaçlarını karşılamaması üzerine birkaç yıl önce ileri jet eğitim uçağı alımına yönelik çalışmalara başlamıştı. Söz konusu ertelemenin gerçekleşmemesi halinde Aero Vodochody’nin L-159BAT ...haberin devamı


Kaynak: http://www.milscint.com/haberdetay.asp?haberid=1227&hid=3

13 Haziran 2009 Cumartesi

Rusya'dan Filistin'e 50 Adet Zırhlı Araç

Moskova- Rusya, Filistin hükümetine 50 adet askeri zırhlı nakil aracı sundu. Rus Ordusu'nun kıdemli bir subayı tarafından 2 Haziran'da İnterfaks haber ajansına verilen bilgiye göre araçlar önümüzdeki üç ay içerisinde teslim edilecek.

İsmi açıklanmayan bir yetkili de "Araçların nakliyesi için gerekli ülkelerle konuşuldu. Haziran ile Eylül arasında araçların nakliye işlemleri tamamlanacak" diye konuşurken; "Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı tarafından sağlanan elli araç da, gönderilmek için hazır" diye ekledi.

Rusya tarafından yapılan duyurunun ardından aynı gün içerisinde İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Moskova'ya gitti.

Geçtiğimiz Mayıs'ta İsrail'in Moskova büyükelçisi Anna Anzari, Batı Bankası'nın bölümlerinin kontrolünü elinde tutan Musevi bölgesinin, Filistin hükümetine verilecek zırhlı araçların dağıtımını onayladığını İnterfaks haber ajansına belirtmişti.

Kaynak: www.defencenews.com

Otokar’a Yeni Sipariş


Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; silah, malzeme ve personelinin emniyetli ve süratli taşınmasını ve intikalini sağlamak maksadıyla taktik tekerlekli araç ihtiyacının karşılanması için açılan ihalenin sonucunda Aralık 2008 tarihinde sözleşme görüşmelerine başlamak üzere seçilmişti. İhalenin sonuçlanmasının ardından SSM ile Otokar arasında başlayan sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Taraflar arasında 20 Mayıs 2009 tarihinde imzalanan anlaşmaya göre Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan Taktik Tekerlekli Araç (TTA) kategorisinde 413 adet 3/4 ton Komuta Kontrol ve 448 adet 3/4 ton Yük ve Personel Aracı’nın tasarımını ve üretimini gerçekleştirecek. 861 adet taktik tekerlekli araç...haberin devamı

FSTA İlk Uçuşunu Yaptı


İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin yeni nesil stratejik tanker uçağı FSTA (Future Strategic Tanker Aircraft), 4 Haziran 2009 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Test uçuşu, Fransa’nın Tulus şehri yakınlarında yer alan Airbus tesislerinde yapıldı.
İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin harekat ihtiyaçları doğrultusunda Airbus A-330-200 yolcu uçağı üzerine şekillendirilen FSTA’nın, halen envanterde yer alan VC-10 ve TriStar tanker uçaklarının yerini alması planlanıyor. Mevcut takvimine göre...haberin devamı

Kore Cumhuriyeti Sığınakları Patlatacak

Son günlerde Batılı kaynaklarda çıkan haberlere göre, Kore Cumhuriyeti, lazer güdümlü GBU-28 bombalarından almak için ABD ile görüşmeler yapıyor. İsmi açıklanmayan üst düzey bir Koreli subaya dayandırılan haberlerde, görüşmelerin olumlu sonuçlanması durumunda teslimatların 2010-2014 yılları arasında yapılacağı iddia ediliyor.

ABD’nin Raytheon firması tarafından üretilen ve “Bunker Buster” (Sığınak Patlatıcı) lakabıyla tanınan GBU-28, yüksek korunaklı hedeflere karşı kullanılmak üzere geliştirilmiş bulunuyor. GBU-28...haberin devamı